Notícies

 

Guia per al benestar de les persones majors, Activa’t Envelliment Saludable

El Centre Municipal de Promoció de la Salut de l’Àrea de Turisme, Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma ha elaborat la Guia per al benestar de les persones majors del programa “Activa’t, envelliment saludable”.

L’objectiu d’aquesta guia és millorar l’estat de salut física i mental de les persones majors. És una guia pràctica per als participants al programa “Activa’t, envelliment saludable” i també per a totes les persones majors que vulguin cuidar els seus hàbits per a una vida saludable.

La guia consta de cinc apartats:

· Recomanacions per a realitzar exercici físic.
· Consells sobre la nutrició.
· La importància del son.
· Com combatre la deterioració cognitiva.
· Com combatre el dolor.

La guia ha estat elaborada per un equip de professionals (medicina, infermeria, ciències de l’esport, nutrició i psicologia) i s’ha completat amb aportacions de persones majors de cada un dels grups d’Activa’t dels barris de Son Dameto, Viver-Rafals, Plaça de Toros, el Coll d’en Rabassa-el Molinar, Pere Garau i Son Gotleu.

Actualment participen als grups d’envelliment saludable 210 persones majors, majoritàriament dones (un 90%), la satisfacció dels participants es molt alta (el 70% ho valora amb un 10), valoren que han tingut millores en el seu estat físic, cognitiu, emocional i de salut.